Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Födelsedagstårta - supersnabb

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna goda tårta gjorde jag till min fars 62-års dag. Jag köpte färdiga tårt- och marängbottnar men den blir minst lika god om man gör dem från scratch...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj jordgubbarna och låt torka. Vispa grädden, täck för och ställ den i kylen.
  2. Preparera chokladmoussen och vaniljkrämen efter anvisningarna på paketet och låt stå ett tag.
  3. Fyllning: Tips! Häll lite stark kaffe över det undre laget av tårtan så att kakan mjuknar upp lite.
  4. Hacka blockchokladen och rör ner den försiktigt i chokladmousen. Bre chokladröran på det undre laget. Skiva bananer och lägg på eller i chokladröran. Lägg på andra skivan.
  5. Fyllning: Hacka de sköjda jordgubbarna i lagom stora bitar.
  6. Häll på lite saft på det andra laget, bre på sylten och strö över de hackade jordgubbarna. Lägg på tredje skivan.
  7. Fyllning: Bre på rikligt med vaniljkräm, den ska vara fast vid det här laget, och avsluta med att lägga på en skiva marängbotten.
  8. Garnering: Tillsätt karamellfärg i 1/3 av grädden och låt stå.
  9. Spritsa den vita grädden runt tårtan dock inte på marängen.
  10. Ta noblessskivorna och fäst på grädden runt kakan.
  11. Spritsa den färgade grädden på kanten av tårtan så att den ramar in centrum.
  12. Tips! Hacka choklad och strö över marängen, skriv en hälsning med en karamellpenna eller släng på några jordgubbar och/eller hallon.
  13. Låt stå en stund så att kakan absorberar kaffet, saften och smakerna.
  14. Bon Apètit!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • BullMamma2008 9 oktober 2009

    Kan man göra iordning fyllningen till tårtan kvällen innan den ska ätas? :)

  • karima_dk 10 oktober 2009

    absolut! Man kan göra hela tårtan dagen innan, smakerna blir bara starkare dagen efter. Använd mindre kaffe och saft så att den inte blir för saftig och blöt. Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.