Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Födelsedagstårtan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 9 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Vi hade födelsedag i huset igår och jag gjorde en Schwarzwaldtårta i modern tappning . Den blev uppskattad. Bild kommer såfort jag fått lagt in fotona på datorn. Man måste vara rätt snabb när man lagar denhär tårtan iom att marängen kan bli blöt. Den bör serveras omgående efter tillagning, gärna till en kopp gott starkt kaffe eller ett glas hemmagjord flädersaft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg den ena marängbottnen på ett tårtfat. Skär melonerna i stora klyftor, skrapa av kärnorna och skär bort skalet. Dela därefter melonerna i diagonala grova bitar.
  2. Vispa all grädde och skeda över hälften i en annan skål.
  3. Skölj och skär jordgubbarna i skivor. Rör ner burken med Kesella vanilj i den ena skålen med den vispade grädden samt häll ner de skivade jordgubbarna däri och blanda om försiktigt.
  4. Skeda över jordgubbssgrädden på marängbottnen och bred ut den med en kniv. Lägg över den andra marängbottnen.
  5. Pressa limefrukten och häll ner den i den andra skålen med vispad grädde och rör om. Smaka av och söta med lite florsocker om så önskas.
  6. Bred den över marängbottnen ( taket på tårtan.) Överst lägger du melonbitarna och bryter bitar av chokladen och sticker ner den lite här och där. Om du önskar kan du lägga bitar av melon runt tårtan.
  7. Hoppas det smakar!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bagarbabe 24 september 2008

    Hej! Du skrev att marängen fort blir blöt. Jag är utbildad konditor, kan ge dig ätt mycket värdefullt tips! Ute på konditorierna penslar man ett tunnt lager smält, mörk, choklad på bottnarna (den understa, eller allihopa). Det förhindrar att de blir saggiga:) Och det blir Såååå mycket godare med hemgjorda marängbottnar! Mycket nöje!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.