Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Förklädda rester - smördegsinbakad filé med beatäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mina ungar brukar rata allt som heter rester. Idag kylskåpsinventering och meckade ihop det här som självklart går att variera. Jag har sökt på recept med smördeg och inbakat m.m. men inte hittat något som är med beasåsen i? Det var det som gjorde att ungarna gillade det. Allt med bea och klyftpotatis till är en hit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. I det här fallet är köttet redan tillagat och kryddat. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och dela potatisen i klyftor, lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla olja över. Salta inte än. Sätt in plåten med potatisen först. Ta tid, den blir klar på 20-25 minuter.
  3. Ta fram smördegen och rulla ut. Jag behåller pappret den är rullad i som bakplåtspapper i formen, sparar disk.
  4. Skiva filén och fördela i mitten på smördegen. Lägg på halverade cocktailtomater över köttet.
  5. Gör i ordning såsen enligt recept eller anvisning på förpackningen. Drapera såsen över filé och tomater. Vik ihop smördegspaketet så gott det går. Om du vill kan du pensla med lite mjölk eller en äggula, men det behövs inte.
  6. När potatisen gått ca 10 minuter eller mera, vänd om dem på plåten, och sen kan du sätta in plåten med smördegspaketet, jag har varmluftsugn så när smördegsplåten går in sänker jag värmen till 175 grader och har på varmluften.
  7. Smördegspaketet behöver ca 20 min i ugn på detta sätt, annars kör du i vanlig ugn på 200 grader och ungefär samma tid, när det är gyllengult och frasigt (jag vill ha det nästan lite brunt) så är det klart.
  8. Till det sedan serveras sallad och något gott att dricka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.