Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Förkokta, griljerade revbensspjäll

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kan kylas igen och serveras kalla på julbordet eller ätas varma som huvudrätt

Ingredienser

Instruktioner

Lägg spjällen i en trång kastrull tilsammans med kryddor och lök. Slå på kokande vatten. Och låt sjuda i 1 timme, eller tills de känns möra.Låt spjällen ligga kvar och kallna i spadet över natten. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Slå bort kokspadet och dela de kalla spjällen i bitar längs med benen.Lägg i en ugnsform och pensla rikligt med marinaden. Täck med folie och ställ i kylen i 2 timmar.Ta sedan bort folien och stek spjällen mitt i ugnen tills de fått fin färg och är genomvarma,cirka 30 minuter.Vänd dem efter halva tiden

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.