Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Foliebakad sejfilé med purjo- och druvsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fisk i folie är mycket pratiskt. Medan fisken klarar sig själv i ugnen kan man helt och hållet ägna sig åt att laga den goda såsen. Ytterligare en fördel är att alla viktiga vitaminer och mineraler stannar i paketen. Andra fisksorter som passar bra är torsk, kolja och även vitling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Skölj fiskfiléerna och torka av dem. Lägg upp dem på 4 bitar aluminiumfolie, ca 40 cm långa. Droppa lite citron på varje filé och krydda båda sidor med salt och peppar.
  3. Dela örtsmöret i 4 bitar och lätgg en bit på varje filé. Vik ihop foliepappret så att fiskfiléerna ligger i väl tillslutna paket. Lägg fiskpaketen i ugnen, ca 20 minuter.
  4. Skölj och ansa purjolöken och strimla den fint. Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna och fräs purjon tills den mjuknar. Tillsätt det vita vinet, krydda med salt, peppar och timjan och lägg i lagerbladet. Låt sjuda 15 min under lock på medelvärme.
  5. Skölj vindruvorna, halvera dem och kärna ur. Smaka av purjosåsen och vispa ner crème fraiche. Blanda ner vindruvorna och värm upp.
  6. Ta ut fiskpaketen ur ugnen. Lägg upp filéerna på tallrikar eller fat och servera med såsen och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.