En allt-i-ett-rätt. Läckra paket fyllda med hälleflundra, färskpotatis, kantareller och spenat och serveras med en god citronsås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Krydda fisken med salt och peppar, låt den stå och dra lite.
- Putsa kantarellerna och stek dem lätt i smöret. Förkoka färskpotatisen i saltat vatten 4-5 minuter. Skär potatisen i ganska tjocka skivor med skalet på.
- Förbered fyra stora aluminiumfolieark. Lägg ut arken på en plan yta och vik upp kanterna lite så att innehållet inte kan rinna ut.
- Skölj och ansa spenaten. Häll 1 msk olja på vardera folieark och lägg potatisskivorna ovanpå. Lägg en handfull spenat på potatisen. Placera fisken på spenaten, fördela kantarellerna över och toppa med en timjankvist.
- Vik ihop paketen så att vätskan inte kan läcka. Lägg paketen i ugnen cirka 30 minuter eller på grillen 30-40 minuter.
- Gör citronsåsen: Riv citronskalet fint och pressa ur citronsaften. Blanda citronskal och citronsaft med övriga ingredienser. Servera med fisken.
Publicerat den
9 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar