Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad rotfrukts soppa med basilikaolja

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Riktigt god soppa där man kan variera tillbehören.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala & tärna ,skär ned rotfrukt & grönsaker, vitlök & chili. (gärna rökt,chippotle)
  2. Lägg allt i en långpanna vänd ner örter & salt & ringla över olivolja. Rosta på 225 grader (håll lite koll de ska inte bli svarta.) 30-40 min. Vänd runt ett par gånger under tiden.
  3. MIXA sedan allt i hop slätt i din matberedare eller med mixerstav.
  4. Tillsätt fonden du önskar ev: lite sherry samt vatten. Sjud upp soppan smaka av med lite salt & peppar.
  5. Ex. på tillbehör; *Krutonger *Kräftstjärtar *Räkor. * Turkisk yoghurt(kan vara gott om du gjor soppan lite "het"! * Basilika oljan att droppa i.
  6. o.b.s. Har medvetet utelämnat mängd angivelse på rotfrukter & grönsaker så att man kan anpassa med MER av de sorter man föredrar! Blir det soppa över går den utmärkt att frysa!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gourmet-Ia 19 januari 2009

    Mums! Mannen och jag tyckte den var suverän. Söt och god av rotsakerna och lite eftersmak av hetta ifrån chilin. Basilika-oljan var pricken över i:et. Vi serverade med kräft-stjärtar. Denna kommer jag defenitivt göra fler gånger.

  • martina63 2 mars 2010

    Jätte god soppa!! Jag ger full poäng Hälsningar Martina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.