- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Riktigt god soppa där man kan variera tillbehören.
Instruktioner
- Skala & tärna ,skär ned rotfrukt & grönsaker,
vitlök & chili. (gärna rökt,chippotle)
- Lägg allt i en långpanna vänd ner örter & salt & ringla över olivolja. Rosta på 225 grader (håll lite koll de ska inte bli svarta.) 30-40 min.
Vänd runt ett par gånger under tiden.
- MIXA sedan allt i hop slätt i din matberedare eller med mixerstav.
- Tillsätt fonden du önskar ev: lite sherry samt vatten.
Sjud upp soppan smaka av med lite salt & peppar.
- Ex. på tillbehör;
*Krutonger
*Kräftstjärtar
*Räkor.
* Turkisk yoghurt(kan vara gott om du gjor soppan lite "het"!
* Basilika oljan att droppa i.
- o.b.s.
Har medvetet utelämnat mängd angivelse på rotfrukter & grönsaker så att man kan anpassa med MER av de sorter man föredrar!
Blir det soppa över går den utmärkt att frysa!
Publicerat den
2 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums! Mannen och jag tyckte den var suverän. Söt och god av rotsakerna och lite eftersmak av hetta ifrån chilin. Basilika-oljan var pricken över i:et. Vi serverade med kräft-stjärtar. Denna kommer jag defenitivt göra fler gånger.
Jätte god soppa!! Jag ger full poäng Hälsningar Martina