Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig hummersoppa med bubbel i

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lyxig men ändå förvånansvärt enkel soppa på hummer. Soppan står sig bra på egna ben som huvudrätt ihop med ett gott bröd. Eller som en förrätt, kanske innan kräftorna.

Ingredienser

Instruktioner

Ta ur hummerköttet och grovhacka. Lägg åt sidan. Finhacka löken och stek mjuk i smör. Slå i grädden och fonden (ja man kan koka egen men jag hinner sällan det efter jobbet) och låt koka. Ha i hälften av bubblet (jo man kan ta äkta champagnen men jag har sjuksköterskelön) och låt sjuda lite så där lagom så det precis bubblar smått. Lite svartpeppar och smaka av med salt. Precis innan det är dax att servera lägger man i den hackade hummern. Vad ni än gör nu, koka inte soppan mer, utan bara håll den varm precis innan första bubblan men låt hummerköttet bli varmt. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.