Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med kycklingfilé i vinet istället för tupp får du snabbt till denna härliga klassiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i stora bitar. Krydda med salt och peppar.
  2. Strimla fläsket. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen.
  3. Bryn kycklingen runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över kycklingen i en gryta. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka under lock ca 5 min.
  4. Fräs under tiden fläsk, vitlök, purjolök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan.
  5. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och blanda ner i grytan. Koka på svag värme ytterligare några minuter. Garnera gärna med färsk timjan.
  6. Servera med ris eller kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mirasmormor 9 oktober 2011

    Jättegott och lätt att laga. Jag använde kycklinglårfilé, som blir saftigare än bröstfilé. En "man-tager-vad-man-haver"-gryta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.