Med kycklingfilé i vinet istället för tupp får du snabbt till denna härliga klassiker.
Instruktioner
- Skär kycklingen i stora bitar. Krydda med salt och peppar.
- Strimla fläsket. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen.
- Bryn kycklingen runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över kycklingen i en gryta. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka under lock ca 5 min.
- Fräs under tiden fläsk, vitlök, purjolök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan.
- Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och blanda ner i grytan. Koka på svag värme ytterligare några minuter.
Garnera gärna med färsk timjan.
- Servera med ris eller kokt potatis.
Publicerat den
19 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott och lätt att laga. Jag använde kycklinglårfilé, som blir saftigare än bröstfilé. En "man-tager-vad-man-haver"-gryta.