Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fond - Skaldjur

 
  • Serverar: 5-10 portioner
Skriv ut

Ett alternativ till buljongtärning och dessutom utan tillsatsämnen...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala alla grönsakerna och skölj dem noga i kallt vatten.
  2. Bryn allt i en stor gryta och tillsätt slutligen tomatpurén. Flambera med konjak.
  3. Häll på fiskfond och vitt vin, så att det täcker. Du kan ev. tillsätta 1 liter mörk fond (den ger en bra grund).
  4. Låt småkoka i ca 1 timme. Skumma (ta bort fett och skum).
  5. Sila i en fin sil, så är fonden klar att användas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.