Fond - Skaldjur

Ett alternativ till buljongtärning och dessutom utan tillsatsämnen...

Betyg (0 röster)
Antal personer
5-10

Gör så här

Skala alla grönsakerna och skölj dem noga i kallt vatten.

Bryn allt i en stor gryta och tillsätt slutligen tomatpurén. Flambera med konjak.

Häll på fiskfond och vitt vin, så att det täcker. Du kan ev. tillsätta 1 liter mörk fond (den ger en bra grund).

Låt småkoka i ca 1 timme. Skumma (ta bort fett och skum).

Sila i en fin sil, så är fonden klar att användas.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

skal av hummer, Morot, Palsternacka, Persiljerötter, Rotselleri, Gul lök, Vitlök, Persiljestjälkar, Vitpepparkorn, Lagerblad, Tomatpuré, Konjak, Vitt vin
Visningar:
953
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Fond recept
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.