Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fond på räkskal:

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En bra och stabil fond är en mycket viktig del om man vill lyckas i köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta av skalen med hela lökar i en ugn på 150 grader i 30 min Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i skal, lök, vitlök och rör om tills de fått fin färg. Lägg i tomaterna och stek ett par min. under omrörning så det inte bränner fast i botten. Häll på vatten, vin, sambal och låt sjuda under lock ca 40 min. dra i spriten och tänd på( inte under köksfläkten för då kan det ta sig i ventilationen) . i med mer vatten och reducera ner dil 1/3 av mängden.
  2. sila av och frys in i kuber ....

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.