Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld paprika bosnisk

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta recept är från bosnien och man kokar dem inte i ugn som vi svenskar gör. Är mycket got,t men smaken är som baken vet inte vad andra tycker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rengör paprikorna från kärnor mm., blanda alla ingrediensser till fyllningen. Fyll paprikorna upp till kanten, men inte för packande, dom kan spricka . Häll olja i en gryta och bryn alla paprikorna lite tills det fått färg Värm upp 2 liter vatten ,buljong,fondsås häll i efterhand i grytan tills det finns lite kvar av vattnet att göra sås på låt sedan koka i ca 30 minuter. (beror på kan vara färdiga innan, har aldrig tagit tide när jag gör denna rätt, går snabbt för mig)
  2. Sås: Smält smör, blanda i mjö,l häll sedan på vattnet med buljong låt stå en stund. Häll sedan i fond sås och grädde, salt, peppar. Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • inspiron 23 maj 2008

    kanon

  • Jwanaa 19 april 2010

    Ryssar har ungefär samma recept fast vi gör paprikorna i chili sås med adjika och koriander. Håller med, en enkel och god rätt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.