- Serverar: 5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Detta recept är från bosnien och man kokar dem inte i ugn som vi svenskar gör. Är mycket got,t men smaken är som baken vet inte vad andra tycker.
Instruktioner
- Rengör paprikorna från kärnor mm., blanda alla ingrediensser till fyllningen. Fyll paprikorna upp till kanten, men inte för packande, dom kan spricka . Häll olja i en gryta och bryn alla paprikorna lite tills det fått färg Värm upp 2 liter vatten ,buljong,fondsås häll i efterhand i grytan tills det finns lite kvar av vattnet att göra sås på låt sedan koka i ca 30 minuter. (beror på kan vara färdiga innan, har aldrig tagit tide när jag gör denna rätt, går snabbt för mig)
- Sås:
Smält smör, blanda i mjö,l häll sedan på vattnet med buljong låt stå en stund. Häll sedan i fond sås och grädde, salt, peppar. Smaklig måltid.
Publicerat den
5 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
kanon
Ryssar har ungefär samma recept fast vi gör paprikorna i chili sås med adjika och koriander. Håller med, en enkel och god rätt!