Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Regnbågsforell i ugn med äggsås

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Vattenfall hade lagt 50 foreller i Fyrishovs utebasäng. Jag fiskade upp 4 så det blev fisk ikväll. Tog det jag hade hemma och det blev en kanon maträtt som ungarna älskade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort huvud och ta bort inälverna på fisken om detta inte redan är gjort. Salta och peppra i fisken. Skiva citronen och lägg skivorna i fisken. Finhacka rödlöken och lägg på citronskivorna. Ha på dillen och klickar med smör. Lägg ihop fisken igen. Salta och peppra på utsidan av fisken. In i ugn 250 grader ca 45- 50 minuter.
  2. Äggsås. Hårdkoka äggen. Skala och finhacka äggen. Smält smöret och ha i mjölet. Ha i vattnet och en smulad buljongtärning. Ha i grädden. Låt koka några minuter. Ha i finhackade äggen och rör om. Ha i ev redning för att få den konsistens du vill ha.
  3. Servera med kokt potatis och grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.