Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Formbröd med dinkelmjöl

 
Skriv ut

Lätt att baka, gott att äta och med bra kolhydrater! Ett härligt bröd, helt enkelt. Receptet ger två bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm yoghurten till 30º. Smula i jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt övriga ingredienser.
  2. Arbeta degen med degkrokar i 5-10 min. Häll sedan smeten i två smorda 2-liters bakformar. Den ska vara betydligt lösare än en vanlig bröddeg!
  3. Låt degen jäsa i ugnen på 50º. När degen jäst till 1-2 cm under formens kant ökas värmen till 200º. Grädda sedan brödet i ca 40 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.