Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Formbröd med lantbrödsmjöl

 
Skriv ut

Ett gott och smidigt bröd som är bakat med lantbrödsmjöl av 4 sädesslag och linfrön. Det blir ett bröd av detta recept som får jäsa i formen innan det gräddas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen med lite vatten. Tillsätt resten av vattnet.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna. Spara ev lite mjöl. Arbeta degen väl, gärna i maskin. Tillsätt ev lite mer mjöl tills den släpper kanterna.
  4. Smörj en brödform, 1½ liter med olja. Häll upp degen i formen och släta till den. Snitta ev brödet på ovansidan. Täck med bakduk och låt den jäsa i ca 35-40 minuter.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt brödet svalna på bakgaller under bakduk.
  6. Tips! När brödet är färdigt ska det låta ihåligt om man knackar på brödets undersida.
  7. Lycka till! Njut av hembakat bröd!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.