Ett gott och smidigt bröd som är bakat med lantbrödsmjöl av 4 sädesslag och linfrön.
Det blir ett bröd av detta recept som får jäsa i formen innan det gräddas.
Instruktioner
- Ugn 200°
- Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen med lite vatten. Tillsätt resten av vattnet.
- Tillsätt de torra ingredienserna. Spara ev lite mjöl.
Arbeta degen väl, gärna i maskin. Tillsätt ev lite mer mjöl tills den släpper kanterna.
- Smörj en brödform, 1½ liter med olja.
Häll upp degen i formen och släta till den.
Snitta ev brödet på ovansidan.
Täck med bakduk och låt den jäsa i ca 35-40 minuter.
- Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 minuter.
Låt brödet svalna på bakgaller under bakduk.
- Tips! När brödet är färdigt ska det låta ihåligt om man knackar på brödets undersida.
- Lycka till! Njut av hembakat bröd!
Publicerat den
28 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar