Prova att göra det här saftiga brödet som bakas i små formar.
Instruktioner
- Blanda 10 dl mjöl med jäst, socker och salt. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och hetta upp cirka två minuter tills det bildas bubblor vid kastrullens kant. Låt svalna något, till cirka 45 grader, och vispa sedan ner äggulan.
- Tillsätt mjölkblandningen till mjölet och blanda väl. Blanda ner ytterligare 3 dl mjöl. Slå upp degen på ett mjölat bakbord och knåda ihop den cirka fem minuter, använd en degskrapa, tills degen är slät och fast. Spreja en skål med olja och lägg i degen. Täck över och låt jäsa på varm plats 60 minuter.
- Slå upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den cirka tre minuter. Forma degen till fem små limpor.
- Spreja fem små formar som är 8-10 cm långa med olja och lägg sedan degen i formarna. Täck över och låt jäsa 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön. Grädda i ugnen 30 minuter. Låt bröden svalna i formarna tio minuter och låt sedan svalna helt på galler.
Publicerat den
16 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar