Väldigt enkelt recept på formfranska med lite tips på alternativa råvaror. Enklare än så här blir det inte.
Instruktioner
- Lägg vetemjöl, olja, salt och socker i en degblandare. Lös upp jästen i vattnet (37grader).
Starta blandaren och tillsätt vätskan.
- Låt blandaren gå på hög hastighet i ca 5minuter.
Lägg degen i 2st formar och låt jäsa i 1timma.
- Grädda bröden i 30min på 225 grader (använd galler annars blir brödet lätt degigt)
- Alternativa baksätt.
Sockret kan bytas ut mot andra sockerrika alternativ som t.ex. honung, sirap etc.
- Upp till hälften av vetemjölet kan bytas ut mot något grövre alternativ, Används mindre vetemjöl jäser degen dåligt och brödet blir smuligt.
- Matoljan kan bytas ut emot smält smör/margarin.
Givetvis kan hela korn, frön och havregryn etc. tillsättas för att göra brödet nyttigare.
Publicerat den
1 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar