Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fräsch äppelcheesecake

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Inte så söt och fet men frisk och fruktig i smaken. Billig att göra, och passar bra med en klick vispgrädde om du vill lyxa till den lite.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ner vinägern i yoghurten. Häll yoghurten i ett kaffefilter i en tratt och låt stå över natten och rinna av. Krossa digestivkexen. Blanda med kanelen. Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i en form så det blir till en kakbotten. Ställ kallt.
  2. Häll vattnet i en kastrull och lös askorbinsyran i det.Skala äpplena. Har du röda äpplen kan du spara skalen. Dom kommer till användning senare. Dela äpplena i bitar och lägg omedelbart över i vattnet. Koka i 5-10 minuter. Lägg över äppelbitarna i en skål och lägg de röda skalen i vattnet. Ställ tillbaka på plattan och låt svalna mycket långsamt.
  3. Mosa äpplena med en gaffel eller sked. I en kopp - rör samman äggulorna med 1½ dl socker. Blanda gulsmeten med äpplen och den avrunna yoghurten. Rör om väl. Häll yoghurt/äppelsmeten i kakformen. Grädda i 175 graders ugn ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Ta upp skalen ur vattnet. Det bör nu vara vackert och naturligt rödtonat, men det fungerar olika bra med olika äppelsorter. Lägg i gelatinbladen och låt dra ca 10 minuter. Rör sedan ner ½ dl socker och värm på en platta tills både gelatin och socker är helt löst. Låt svalna lite grann, häll sedan alltihopa över cheesecaken och ställ kallt tills det ha svalnat. Mums

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.