Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fräsch jordgubbs- och citronmousse

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här moussen ska smaka mycket av citron. Den görs av både crème fraiche och grädde vilket gör att den blir lite "lättare" i smaken, men behåller ändå sin godhet! Gör moussen dagen innan så att den hinner stelna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spara några jordgubbar till garnering. Mixa resten av jordgubbarna med en stavmixer i en hög bunke och rör ner citronskalet. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm crème fraiche, grädde och socker i en kastrull. Värm inte för mycket, sockret ska bara smälta.
  2. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem till gräddblandningen under omrörning. Tillsätt gräddblandningen till jordgubbarna och rör. Häll jordgubbsmoussen i 6 glas eller liknande. Ställ glasen kallt, gärna över natten.
  3. Garnera moussen med jordgubbar, smulade maränger, citronmeliss och eventuellt jordgubbskulor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.