Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fräsch, härlig kycklingstroganoff

(4 kommentarer)  
Fräsch, härlig kycklingstroganoff Fräsch, härlig kycklingstroganoff
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En rätt som är fullsprakad med kryddor och som skapar aromer som gör vem som helst hungrig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i lagom stora bitar - en bit ska representera en tugga. Stek kycklingen på medelhög temperatur tills den är genomstekt. Om så önskas, höj värmen de sista minuterna för att få lite färg på kycklingen. När kycklingen är färdig, lägg den på en tallrik eller i en skål och skölj ur stekpannan med hett vatten.
  2. (VIKTIGT! Kyckling som inte är genomstekt är farlig och kan orsaka sjukdomar)
  3. Strimla purjolöken och ha sedan ner den i stekpannan. Tillsätt matlagningsgrädden och smula ner en tärning kycklingbuljong. Ha ner 1 msk tomatpuré och den hackade gullöken. Rör om till tomatpurén och buljongtärningen är lösta i blandningen.
  4. Krydda med salt, vitpeppar, kycklingkrydda samt kött & grillkrydda (alt. aromat). Slutligen, strimla över persiljan och rör om lite lätt.
  5. Färdigt att servera! Avnjuts bäst tillsammans med ris, eller alternativt pasta. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • monicadanell 19 juli 2011

    Ett grymt gott kycklingstroganoff en sol klar 5 monica

  • krisalp100 23 juli 2011

    Det är egentligen min flickväns recept (jenkaaan), men det var inloggad på fel användare när hon la ut det så det kom på min användare istället. Så tyvärr kan jag inte ta åt mig äran, men hon tackar så mycket :-)

  • katbeghan 28 september 2011

    Mycket gott! Kommer absolut att göras flera gånger. Och ett stort plus för att den även är ganska snabb att göra. Betyg av vår familj blir en 4+. Skulle nog räkna receptet till endast 2-3 pers. Gjorde på 600 g kyckling , och det räckte endast till 3 vuxna och 1 barn.

  • Cheyenne69 25 mars 2012

    Mmm god... den kommer jag göra flera gånger. Tack för receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.