Fragilité- mjuk mandel- och marängtårta

Njut av sötsyrliga hallon på en mandelseg marängbotten.

Ingredienser

Bottnar:
190 g mandelmassa
½ dl mjölk
6 äggvitor
3 dl socker
3 msk mandelspån

Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
50 g hallonpuré (mixade och passerade bär)
1 dl florsocker
1 ägg

Garnering:
Florsocker att pudra över
Hallon

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 10 bita
Visningar:
582
Sparat:
11

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Riv mandelmassan och blanda med mjölken. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum och blanda ihop med mandelmassesmeten.

Spritsa eller bred ut smeten till tre runda bottnar, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspappersklädda plåtar. Strö mandelspån på en av bottnarna som blir toppen på tårtan.

Grädda bottnarna i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Se till så att alla ingredienser till smörkrämen är rumstempererade och vispa dem till en lätt och luftig kräm.

Fördela smörkrämen på två av bottnarna och lägg den med mandelspån ovanpå. Pudra över florsocker och dekorera med hallon.

LIKNANDE RECEPT

Marängtårta recept
över 2 månader
över 2 månader
av lisled
över 2 månader
av Annras
över 2 månader
av monfo
över 2 månader
av lennali
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.