Fragilité- mjuk mandel- och marängtårta

Njut av sötsyrliga hallon på en mandelseg marängbotten.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: tårta, gi, maräng, tårt

Ingredienser

Bottnar:
190 g mandelmassa
½ dl mjölk
6 äggvitor
3 dl socker
3 msk mandelspån

Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
50 g hallonpuré (mixade och passerade bär)
1 dl florsocker
1 ägg

Garnering:
Florsocker att pudra över
Hallon
Oatlify it

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 10 bita
Visningar:
759
Sparat:
11

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Riv mandelmassan och blanda med mjölken. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum och blanda ihop med mandelmassesmeten.

Spritsa eller bred ut smeten till tre runda bottnar, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspappersklädda plåtar. Strö mandelspån på en av bottnarna som blir toppen på tårtan.

Grädda bottnarna i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Se till så att alla ingredienser till smörkrämen är rumstempererade och vispa dem till en lätt och luftig kräm.

Fördela smörkrämen på två av bottnarna och lägg den med mandelspån ovanpå. Pudra över florsocker och dekorera med hallon.

LIKNANDE RECEPT

Marängtårta recept
Dajmtårta / Dai..
över 2 månader
Marängtårta
över 2 månader
Fryst hallon- o
av lisled
över 2 månader
Rice Krispies m
av Annras
över 2 månader
Iskall dumlemar
av monfo
över 2 månader
Krispig marängt
av lennali
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.