Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostfrallor, Hurtbullar

 
  • Serverar: 36 portioner
  • Tid: 16 minuter
Skriv ut

Otroligt nyttiga och fiberrika frukostbullar som håller en mätt länge. Receptet ger en stor deg och ca 36 frallor.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i bunke/hemberedare och blanda med fingervarma vattnet. Häll i de svällda havregrynen, till sätt alla ingredienserna och låt jäsa i ca 1 tim. Rulla försiktigt med mjuk hand degbitar till bullar ca 7 cm diameter och platta dessa försiktigt till "tekakor" (de jäser i ugnen till bullar igen. Lägg på plåt och låt jäsa ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 15-16 min tills de fått fin färg. De kan penslas med mjölk men det behövs inte. Istället för morötter kan man ta torkad frukt som man kackar till mindre bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.