Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fralla med vallmofrön

 
Skriv ut

Här kommer ett recept på en väldig lättgjord fralla! TIPS! För den som älskar frasiga kanter... Stjälp upp de nygräddade bröden ur formarna och ställ åter in i ugnen ett par minuter utan form. Tänk på när du använder vetemjöl special att det kräver längre bearbetning än te x. vanlig mjöl! Receptet räcker till 2 stycken avlånga och härliga frallor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Rör om tills jästen är upplöst.
  2. Tillsätt ägget, smöret och saltet. Rör om.
  3. Blanda sist ner mjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, knåda ut luften och dela degen i två släta bröd och lägg ner i smorda avlånga 1½-liters bakformar.
  4. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla de färdig jästa bröden med ett lätt uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
  6. Ställ in bröden i nedre delen av ugnen och sänk genast ugnsvärmen till 200 grader.Grädda i ca 25 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna av under bakduk.
  8. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.