Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kickis frallor

(22 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Bakpulver ger tillsammans med jästen extra jäskraft och ett ännu luftigare bröd. Att spraya frallorna med kallt vatten innan gräddning ger en fin skorpa. Sötman från honungen förbrukas av jästen under jäsningen och ger ingen söt smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, bakpulvret blandas med en del av mjölet.
  2. Arbeta degen 7 minuter i maskin, längre för hand. Täck över med bakduk och jäs 30 minuter.
  3. Dela degen i två delar, knåda och rulla ut till längder som skäres i ca 15 bitar. Var sparsam med mjölet, degen ska inte kladda men inte mer.
  4. Trilla runda, släta frallor och lägg dem på bakpappersklädd ugnsplåt. Låt jäsa i 30-40 minuter. De jäser ihop men är lätta att bryta isär.
  5. Spraya dem med kallt vatten och grädda i mitten av ugnen, 225º, i ca 10 minuter. De ska endast ha svag ljusbrun färg.
  6. Tips: Börja alltid med den mindre mjölmängden och prova er fram. Det är flera olika faktorer som påverkar mängden mjöl. För mycket mjöl ger tyngre och kompaktare bröd.
  7. Täck inte över frallorna med bakduk efter gräddningen så behåller de skorpan bättre.

Liknande recept

Kommentarer (22)

  • Tutish 15 juni 2009

    Säkert supergott, men hur mycket jäst skall det vara? Vore som bra att veta..

  • Miab79 15 juni 2009

    Mm frallor är så gott.. Detta recept ska jag spara!

  • flabban 21 juni 2009

    Jättegoda frallor. Kommer att baka dom fler gånger. Tack för ett bra recept.

  • MrsG 23 juni 2009

    Super goda frallor. Kommer absolut att göra dem igen!!!!!

  • monicadanell 5 augusti 2009

    dom här måste jag göra snart dom lät goda monica

  • Aylisen 13 oktober 2009

    Supergoda! De här måste jag baka flera gånger.

  • Carolair 29 januari 2010

    Goda frallor! Bakade dessa när vår dotter skulle döpas och det var både smidigt och uppskattat av alla gästerna. Tack för receptet! Är annars väldigt dålig på att baka bröd, men med bra recept blir det så mycket enklare... Dessa kommer att bakas fler gånger.

  • Bellsibells 13 juli 2010

    underbara!

  • SusanneSj 4 januari 2011

    Det var inte sista gången jag bakade dessa, de var alldeles perfekta : )

  • kiabusing 4 augusti 2011

    Jättegott!

  • miha77 22 augusti 2011

    Mycket goda!!!!!!!!!!!

  • mikaelayr 3 september 2011

    Väldigt goda och lätta att göra!

  • zimm 1 december 2011

    ska testa o göra dom i morgon, har aldrig gjort med bakpulver i.

  • vejbyelle 29 februari 2012

    Tack för ett superbra recept. Jag gjorde mina med degkrokarna å det blev perfekt! Saftiga även andra dagen :-)

  • jollo10 15 april 2012

    Hej Kan man göra med torrjäst istället för färsk jäst och i sådana fall, hur mycket torrjäst? Vore tacksam för svar

  • Jenniewe 12 maj 2012

    Jättegoda och saftiga även dagen efter. Ska absolut baka dem flera gånger igen!

  • publikhav 1 september 2012

    Helt okej. Knådade i maskin rätt länge, men såg mer ut som en smuldeg, tillsatte lite mjölk, och då blev den betydligt bättre. Väldigt gott bröd till soppa. Använde torrjäst, det gick fin fint!

  • LindaHagalund 18 september 2012

    Superenkla att göra och ännu godare att äta!! FAVORIT

  • sedow75 22 september 2012

    Enkla och himla goda! :)

  • Bakmia91 24 januari 2013

    Går det att frysa in de?

  • zonale 24 januari 2013

    Ja, det går bra att frysa dem!

  • LenaBE1 9 april 2013

    Jättegoda frallor, att dom dessutom är lättbakade är ett stort plus! Självklart kommer jag att baka dessa flera gånger, betyget blir en 5:a. Tack för ett mycket gott recept! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.