Bakpulver ger tillsammans med jästen extra jäskraft och ett ännu luftigare bröd. Att spraya frallorna med kallt vatten innan gräddning ger en fin skorpa. Sötman från honungen förbrukas av jästen under jäsningen och ger ingen söt smak.
Instruktioner
- Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, bakpulvret blandas med en del av mjölet.
- Arbeta degen 7 minuter i maskin, längre för hand. Täck över med bakduk och jäs 30 minuter.
- Dela degen i två delar, knåda och rulla ut till längder som skäres i ca 15 bitar. Var sparsam med mjölet, degen ska inte kladda men inte mer.
- Trilla runda, släta frallor och lägg dem på bakpappersklädd ugnsplåt. Låt jäsa i 30-40 minuter. De jäser ihop men är lätta att bryta isär.
- Spraya dem med kallt vatten och grädda i mitten av ugnen, 225º, i ca 10 minuter. De ska endast ha svag ljusbrun färg.
- Tips:
Börja alltid med den mindre mjölmängden och prova er fram. Det är flera olika faktorer som påverkar mängden mjöl. För mycket mjöl ger tyngre och kompaktare bröd.
- Täck inte över frallorna med bakduk efter gräddningen så behåller de skorpan bättre.
Publicerat den
15 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Säkert supergott, men hur mycket jäst skall det vara? Vore som bra att veta..
Mm frallor är så gott.. Detta recept ska jag spara!
Jättegoda frallor. Kommer att baka dom fler gånger. Tack för ett bra recept.
Super goda frallor. Kommer absolut att göra dem igen!!!!!
dom här måste jag göra snart dom lät goda monica
Supergoda! De här måste jag baka flera gånger.
Goda frallor! Bakade dessa när vår dotter skulle döpas och det var både smidigt och uppskattat av alla gästerna. Tack för receptet! Är annars väldigt dålig på att baka bröd, men med bra recept blir det så mycket enklare... Dessa kommer att bakas fler gånger.
underbara!
Det var inte sista gången jag bakade dessa, de var alldeles perfekta : )
Jättegott!
Mycket goda!!!!!!!!!!!
Väldigt goda och lätta att göra!
ska testa o göra dom i morgon, har aldrig gjort med bakpulver i.
Tack för ett superbra recept. Jag gjorde mina med degkrokarna å det blev perfekt! Saftiga även andra dagen :-)
Hej Kan man göra med torrjäst istället för färsk jäst och i sådana fall, hur mycket torrjäst? Vore tacksam för svar
Jättegoda och saftiga även dagen efter. Ska absolut baka dem flera gånger igen!
Helt okej. Knådade i maskin rätt länge, men såg mer ut som en smuldeg, tillsatte lite mjölk, och då blev den betydligt bättre. Väldigt gott bröd till soppa. Använde torrjäst, det gick fin fint!
Superenkla att göra och ännu godare att äta!! FAVORIT
Enkla och himla goda! :)
Går det att frysa in de?
Ja, det går bra att frysa dem!
Jättegoda frallor, att dom dessutom är lättbakade är ett stort plus! Självklart kommer jag att baka dessa flera gånger, betyget blir en 5:a. Tack för ett mycket gott recept! :)