Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vallmorutor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Enklare kan det inte bli! Goda och enkla "frallor" som går snabbt att slänga ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt degspadet bli 37 grader. Häll degspadet på jästen, rör ner salt och större delen av mjölet. Arbeta degen smidig, jäs ca 10 minuter. Arbeta upp degen igen, på bakbordet. Kavla ut till en kaka och lägg den i en smord långpanna. Skåra kakan i 24 bitar, låt den jäsa 30-40 min. Pensla med ägg och strö över vallmo/sesamfröna. Grädda i 250 grader i 15 minuter.
  2. Låt kallna på galler under bakduk om du vill ha en mjukare skorpa.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • impala1965 27 augusti 2010

    Så gott de blev. Jätte enkelt recept. Högsta betyg.

  • AsaLH 4 december 2011

    Super enkla och uppskattade rutor. Jag ändrade receptet lite: Ökade till 75g margarin och 3/4 dl ljus sirap. Sänkte även ugnen till 220 grader och ställde plåten ganska långt ner i ugnen MUMS

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.