Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria havrefrallor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Oerhört goda frallor som smakar precis som vanliga havrefrallor dvs saftiga och smakrika. Man kan inte tro att de är glutenfria. Enkla att göra, bara man följer receptet noga.

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över lite av mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av mjölken, olja och fiberhusk. Låt svälla under sakta omrörning i 10 minuter. Tillsätt kvarg, brödkryddor, salt, lingonsylt, havregryn, russin och den glutenfria mixen (börja med den mindre mängden). Arbeta degen mkt väl i en assistent, minst 10 minuter. Degen ska vara kladdig! Låt den jäsa övertäckt ca 30 min. Lägg degen i en spritspåse utan tyll. Spritsa ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt eller använd två skedar och klicka ut degen. Platta till frallorna ngt och låt dem jäsa övertäckta ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö havregryn över. Grädda mitt i ugnen 10-12 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • gymmixlena 9 augusti 2009

    Tack för goda frallor. Min dotter gillade dem, lite kladdiga kanske, men jag får ta i lite mer mjöl nästa gång.

  • eline1997 15 september 2011

    Supergoda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.