Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frallor med Manitoba Cream

(5 kommentarer)  
Frallor med Manitoba Cream Frallor med Manitoba Cream
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Var bara tvungen att testa det s k proffsmjölet. Blandade med lite fullkornsdinkel. Har även testat med surdeg och en liten flisa jäst. Är klart imponerad av mjölets bakegenskaper.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet och blanda ner alla ingredienser utom saltet. Arbeta länge, ca 10 minuter i assistent, och tillsätt saltet. Kör 5 minuter till. Täck över och jäs i rumstemperatur i 45 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat underlag. Knåda raskt igenom den och dela den i 2 delar. Forma delarna till rullar och skär i 12 bitar. Trilla dessa till runda, släta frallor. Platta till dem en aning.
  3. Täck över och jäs på bakpappersklädd plåt i 45 minuter.
  4. Värm ugnen till 250º.
  5. Pensla frallorna med ägg och strö över vallmofrön. Placera plåten i mitten av ugnen och spraya med kallt vatten på botten. Jag använder en blomspruta.
  6. Sänk värmen till 225º. Lufta och spraya med kallt vatten ytterligare ett par gånger under gräddningstiden.
  7. Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna på galler, täck inte över med bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • monicadanell 4 september 2011

    Idag har jag bakat dina super goda frallor lätt att göra detssutom snabbt att göra dom har hittat en favo tack för ett kanon recept 5 poäng till dej monica

  • roya_khanomi 14 januari 2012

    Godaste bröd som jag har ätit någonsin =) Har bakat det många gånger.

  • sm6mvl 26 januari 2012

    Fantastiskt goda frallor, finns alltid några i frysen.

  • streckgumman 9 februari 2012

    Vad är manitoba crème och var får man tg på det?

  • ica86 13 april 2013

    Dessa skall jag verkligentesta snart älskar detta mjöl.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.