Var bara tvungen att testa det s k proffsmjölet. Blandade med lite fullkornsdinkel. Har även testat med surdeg och en liten flisa jäst. Är klart imponerad av mjölets bakegenskaper.
Instruktioner
- Rör ut jästen i vattnet och blanda ner alla ingredienser utom saltet. Arbeta länge, ca 10 minuter i assistent, och tillsätt saltet. Kör 5 minuter till. Täck över och jäs i rumstemperatur i 45 minuter.
- Ta upp degen på mjölat underlag. Knåda raskt igenom den och dela den i 2 delar. Forma delarna till rullar och skär i 12 bitar. Trilla dessa till runda, släta frallor. Platta till dem en aning.
- Täck över och jäs på bakpappersklädd plåt i 45 minuter.
- Värm ugnen till 250º.
- Pensla frallorna med ägg och strö över vallmofrön. Placera plåten i mitten av ugnen och spraya med kallt vatten på botten. Jag använder en blomspruta.
- Sänk värmen till 225º. Lufta och spraya med kallt vatten ytterligare ett par gånger under gräddningstiden.
- Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna på galler, täck inte över med bakduk.
Publicerat den
29 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Idag har jag bakat dina super goda frallor lätt att göra detssutom snabbt att göra dom har hittat en favo tack för ett kanon recept 5 poäng till dej monica
Godaste bröd som jag har ätit någonsin =) Har bakat det många gånger.
Fantastiskt goda frallor, finns alltid några i frysen.
Vad är manitoba crème och var får man tg på det?
Dessa skall jag verkligentesta snart älskar detta mjöl.