Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morgonfrallor med kli

 
Skriv ut

Det blir 12 frallor. Ett tips, pensla med ägg innan gräddnig och strö på krossat linfrö, ännu nyttigare frallor.

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader . Smula jästen i en bunke. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, olja, salt, vetekli och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. Ta upp och knåda degen på mjölat arbetsbord med resterande mjöl. Dela degen i 12 bitar. Rulla släta bullar av degen och vänd dem i lite vetemjöl. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare ca 20 min. Grädda frallorna mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 min. Låt kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.