Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grova frallor med frukt och nötter

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Härliga frallor som är goda som de är med lite smör på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa fikonen och skär dem och äppelringarna i halvor. Lägg frukt, linfrö och rågmjöl i en bunke. Koka upp 6 dl vatten och häll över, rör om. Låt svalna till 37 grader.
  2. Rör ut jästen i 1 dl kallt vatten. Rör ner jästblandningen, salt och nötter. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter förhand. Låt jäsa ca 1 timme under bakduk.
  3. Arbeta ner degen i bunken med resten av mjölet. Häll lite grovt rågmjöl på arbetsbänken, stjälp upp degen och knåda. Dela den i två lika delar. Rulla varje del till en längd, ca 40 cm och skär i bitar.
  4. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.