Härliga frallor som är goda som de är med lite smör på.
Instruktioner
- Ansa fikonen och skär dem och äppelringarna i halvor.
Lägg frukt, linfrö och rågmjöl i en bunke.
Koka upp 6 dl vatten och häll över, rör om.
Låt svalna till 37 grader.
- Rör ut jästen i 1 dl kallt vatten. Rör ner jästblandningen, salt och nötter. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter förhand.
Låt jäsa ca 1 timme under bakduk.
- Arbeta ner degen i bunken med resten av mjölet.
Häll lite grovt rågmjöl på arbetsbänken, stjälp upp degen och knåda. Dela den i två lika delar.
Rulla varje del till en längd, ca 40 cm och skär i bitar.
- Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
15 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar