- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Hittade ett recept på nätet som jag testade o sen eftersom ändrade jag lite o lite till gången efter det o fick då fram detta recept ; Går att göra som limpa - hålkaka - frallor - lika gott vilket som!!!
Är lite grövre o massa godheter i ; min 3,5 åring älskar dessa!!! & även sambon ;P
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunken. Värm vattnet till 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör om så att den löser sig. Mosa potatisen . Rör ner potatis, brödkryddan, salt, honung, rågmjölet och grahamsmjölet. Arbeta ner det mesta av vetemjölet och arbeta degen ca 5 minuter.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
- Arbeta ner degen i bunken. Ta upp degen på mjölad bänk och arbeta den smidig med resten av mjölet. Dela den i 4 lika stora bitar och forma de som du vill ha de. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Jäs dem övertäckta med bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
- Lycka till o låt smaka =)
Publicerat den
14 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilket gott och matigt bröd! Hade inte alla ingredienser hemma så jag bytte ut honungen mot sirap, grahamsmjölet mot rågsikt och tillsatte linfrön - mums!