Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frallor

 
Skriv ut

Smaskens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen med vattnet.
  3. Tillsätt smör, socker, salt, vetemjöl, grahamsmjöl och fyrkornskross. Rör med träslev till en smidigt deg. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den.
  4. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i 16 bitar. Rulla varje bit till en boll.
  5. Lägg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Platta till bullarna på plåten innan de ska jäsa så de blir ca 2-3 cm höga. Låt jäsa ca 45 minuter under en bakduk. Grädda i 10-15 minuter i 225 grader. Tips: Låt frallorna svalna på plåt utan bakhanduk, då blir de härligt knapriga. Om du önskar kan du rulla frallorna i mjöl på ovansidan och sedan torka av dem. Om du inte har de mjöl som anges i receptet så kan du krossa havregryn i mortel, använda rågsikt och andra mjölsorter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.