Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frallor med morötter och spenat

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Lite annorlunda och kul bröd.

Ingredienser

Instruktioner

Smält margarinet, häll på mjölken och lös upp jästen i den fingervarma vätskan. Blanda i salt, socker och vetemjöl. Spara några dl mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt jäsa ca 30 minuter. Ta upp degen och dela den i två delar. Blanda i den upptinade och urkramade spenaten i den ena halvan och de rivna morötterna i den andra. Rulla ut de båda degarna till långa rullar. Sno dem om varandra och skär sen i bitar. Lägg på smord plåt och låt jäsa. Grädda sedan i 225 grader tills de fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • markoolio 18 februari 2011

    Dessa frallorna (bullarna eftersom jag kommer från Skåne) är jättegoda och saftiga. De blir snygga också då man "twistar" degarna om varandra. Ska göra receptet en gång till fast med rågmjöl, hoppas det blir lika bra. Tack för receptet! (Brukar äta bullarna utan smör till nyponsoppan)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.