Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frallor med maskros

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Piffa till det med ogräs i frukostfrallorna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten och rör ut jästen i det. Blanda ner smör, sirap och salt och tillsätt maskrosblommorna. Blanda i mjölet, lite i taget och arbeta degen smidig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bullar på ett mjölat bakbord. Låt bullarna jäsa på en plåt under bakduk i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bullarna med vatten och toppa dem med solrosfrön, pumpakärnor och lite flingsalt. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna under bakduk på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.