- Serverar: 5-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mitt första recept som jag laddar upp någonsin. Detta är ett eget recept där jag har experimenterat med mina favoritingredienser. Du kan också göra receptet med nötfärs. Det blir också gott men vilt passar så utmärkt med andra "skogsliknande" smaker som svamp och enbär så därför blir det en helt unik smakkombination.
Instruktioner
- Tina upp färsen och kantarellerna om du använder fryst. Värm ugnen till 200 g. Koka pastan enligt anvisningarna. Hacka löken och vitlöken, tärna morötterna. Smula enbären med en mortel.
- I en stor stekpanna eller traktörpanna, bryn och fräs färsen och kantarellerna i en stor klick smör några minuter på hög värme. Sänk värmen lite grann och lägg till löken och morötterna. Stek några minuter tills de mjuknat lite. Till sist lägger du i vitlöken och steker en minut under omrörning (får inte brännas!).
- Häll i crème fraiche, grädde, lingonsylt och viltfond. Tillsätt timjan och de smulade enbären. Låt puttra i fem minuter på låg värme och smaka sedan av med salt och peppar (denna rätt behöver enligt mig ganska mycket salt eftersom inga andra ingredienser är saltiga, men smaka före du saltar!).
- Häll den kokta pastan i en smord ugnsform. Häll sedan blandningen ovanpå pastan och rör om lite grann. Toppa med ett tunt lager riven ost och grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter eller tills den fått fin färg.
- Servera med lingonsylt och ett glas kall mjölk, eller varför inte en bärig och smakrik Zinfandel?
Kommentera gärna!
Publicerat den
22 januari 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett av mina favoritrecept, då jag ofta har hjortfärs. Har ni inte provat det måste ni göra det. ***** Fler recept på hjortfärs är jag tacksam för.