Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk chokladpaj

(16 kommentarer)  
Fransk chokladpaj Fransk chokladpaj
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

En ljuvlig avslutning på en måltid! Pajen går bra att göra dagen före den ska ätas, perfekt att ha desserten färdig i kylen precis när man vill ha den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Arbeta snabbt ihop alla ingredienserna i en matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter. Låt stå kallt i ca 1 timme. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 175º ugn i ca 25 min.
  2. Fyllning: Hacka chokladen. Smält smöret på svag värme, det får inte brynas. Tillsätt grädde och låt koka upp. Dra kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den är helt smält. Smaksätt ev med konjak. Häll smeten i pajskalet och låt den svalna. Täck med plastfolie och ställ pajen i kyl i minst fyra timmar, men gärna över natten. Garnera med färska bär inför serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • muutrollet 12 september 2009

    Denna måste jag bara prova :-)

  • Disen 19 september 2009

    Wow! !!! Syndigt god. Den här pajen var lätt att göra, inga konstigheter. Istället för att garnera med hallon så mosade jag i lite i grädden. Alla som älskar choklad måste älska denna paj!!! En klar 5:a. Tack för receptet. Kram Disen

  • kerstinlisbeth 29 januari 2010

    Den är säkert jättegod, måste absolut prova den nästa gång jag har bjudning./kerstinkisbeth

  • JulleRull 6 februari 2010

    Jättegod paj ska absolut göra den flera gånger. Tack för ett bra och lätt recept =D

  • decemberbarnet 14 februari 2010

    låter jätte gott ! men tar lång tid ;) ska testa :)

  • aprilbarnet 14 februari 2010

    jätte gott !! ett riktigt bra recept ! men jag gjorde några ändringar :) jag tog marabou chocklad istället, och päronkonjak. och på toppen blåbär + hallon, hallon i ett snyggt hjärta och blåbär i ;D tack för receptet !

  • 1609Bi 18 mars 2010

    Jätteläcker paj. Jag tog Marabous 200-grams mörka och en 100 grams schweizernöt. Rostade grovhackade hasselnötter och strödde över,eftersom det ju inte är bärtid just nu.

  • fridus87 28 juni 2010

    Tyckte inte att den här chokladpajen var så god. Smakade för mycket pajskal. Kommer inte göra denna paj igen.

  • Enishi 10 november 2010

    Supergod! Använde dock vanlig marabou mjölkchoklad och schweizsernöt chokladen. Blev riktigt smarrigt! =) Tack för ett bra recept!

  • Matgladperson 27 februari 2011

    Den var jättegod, men lite för mörk för min smak, man kanske skulle ha lite mer mjölkchoklad och mindre mörk choklad. 5/5

  • Matgladperson 27 februari 2011

    4/5 , menar jag!!!!!!! 4/5

  • Kicki8 16 april 2011

    Smarrigt får en fyra. Tog bara mörk choklad 44% och lite apelsinlikör. Måste ta en stor skvätt nästa gång ;-)

  • sserica 31 mars 2012

    Hur är den i konsistensen? Är det fast eller "smetig"? :)

  • pussesnufsan 11 augusti 2012

    Gott! Nästa gång ska jag göra med tjockare botten och mindre konjak! :)

  • meggans 20 december 2013

    canada goose http://www.darinkamontano.com/ http://www.awfmmellowtouch.net/ http://www.rajasthantour-travels.com/ canada goose usa http://www.awfmmellowtouch.net/

  • liljan87 14 december 2015

    Supergod! Gjorde till nyår förra året, utan konjak men med nån tesked lakritspulver. Sen gjorde jag en hallonsyrup och servera till. Så jädrans gott så det blir repris denna nyår😃

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.