En ljuvlig avslutning på en måltid! Pajen går bra att göra dagen före den ska ätas, perfekt att ha desserten färdig i kylen precis när man vill ha den!
Instruktioner
- Pajdeg:
Arbeta snabbt ihop alla ingredienserna i en matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter. Låt stå kallt i ca 1 timme. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 175º ugn i ca 25 min.
- Fyllning:
Hacka chokladen.
Smält smöret på svag värme, det får inte brynas. Tillsätt grädde och låt koka upp.
Dra kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den är helt smält. Smaksätt ev med konjak.
Häll smeten i pajskalet och låt den svalna.
Täck med plastfolie och ställ pajen i kyl i minst fyra timmar, men gärna över natten.
Garnera med färska bär inför serveringen.
Publicerat den
11 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna måste jag bara prova :-)
Wow! !!! Syndigt god. Den här pajen var lätt att göra, inga konstigheter. Istället för att garnera med hallon så mosade jag i lite i grädden. Alla som älskar choklad måste älska denna paj!!! En klar 5:a. Tack för receptet. Kram Disen
Den är säkert jättegod, måste absolut prova den nästa gång jag har bjudning./kerstinkisbeth
Jättegod paj ska absolut göra den flera gånger. Tack för ett bra och lätt recept =D
låter jätte gott ! men tar lång tid ;) ska testa :)
jätte gott !! ett riktigt bra recept ! men jag gjorde några ändringar :) jag tog marabou chocklad istället, och päronkonjak. och på toppen blåbär + hallon, hallon i ett snyggt hjärta och blåbär i ;D tack för receptet !
Jätteläcker paj. Jag tog Marabous 200-grams mörka och en 100 grams schweizernöt. Rostade grovhackade hasselnötter och strödde över,eftersom det ju inte är bärtid just nu.
Tyckte inte att den här chokladpajen var så god. Smakade för mycket pajskal. Kommer inte göra denna paj igen.
Supergod! Använde dock vanlig marabou mjölkchoklad och schweizsernöt chokladen. Blev riktigt smarrigt! =) Tack för ett bra recept!
Den var jättegod, men lite för mörk för min smak, man kanske skulle ha lite mer mjölkchoklad och mindre mörk choklad. 5/5
4/5 , menar jag!!!!!!! 4/5
Smarrigt får en fyra. Tog bara mörk choklad 44% och lite apelsinlikör. Måste ta en stor skvätt nästa gång ;-)
Hur är den i konsistensen? Är det fast eller "smetig"? :)
Gott! Nästa gång ska jag göra med tjockare botten och mindre konjak! :)
canada goose http://www.darinkamontano.com/ http://www.awfmmellowtouch.net/ http://www.rajasthantour-travels.com/ canada goose usa http://www.awfmmellowtouch.net/
Supergod! Gjorde till nyår förra året, utan konjak men med nån tesked lakritspulver. Sen gjorde jag en hallonsyrup och servera till. Så jädrans gott så det blir repris denna nyår😃