Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk mörk chokladmousse

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En festlig efterrätt som inte är förbjuden även om man vill hålla igen. Moussen kan frysas. Ta då fram den ett par timmar före serveringen och låt den tina i rumstemperatur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta över vattenbad.
  2. Lös upp pulverkaffet i det heta vattnet. Blanda det med chokladen under kraftig omrörning. Låt svalna något.
  3. Vispa äggvitorna med saltet till mycket hårt skum. Tillsätt florsockret och fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank.
  4. Vänd ner en tredjedel av äggvitesmeten i chokladen och rör tills allt är väl blandat.
  5. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitesmeten. Häll upp smeten i portionsformar eller små koppar. Låt moussen stelna i kylskåp minst 2 timmar.
  6. Den kan stå till nästa dag.
  7. Ta fram moussen ur kylen en stund före serveringen, den skall inte vara för kall.
  8. Garnera med hyvlad mörk eller vit blockchoklad, färska bär eller siktat kakaopulver.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Monchichine 24 juli 2012

    Tack! Äntligen receptet jag sökt. Gjorde en liknande mousse för ett par år sedan och den är helt UNDERBAR.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.