En festlig efterrätt som inte är förbjuden även om man vill hålla igen. Moussen kan frysas.
Ta då fram den ett par timmar före serveringen och låt den tina i rumstemperatur.
Instruktioner
- Bryt chokladen i bitar och låt den smälta över vattenbad.
- Lös upp pulverkaffet i det heta vattnet. Blanda det med chokladen under kraftig omrörning. Låt svalna något.
- Vispa äggvitorna med saltet till mycket hårt skum.
Tillsätt florsockret och fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank.
- Vänd ner en tredjedel av äggvitesmeten i chokladen och rör tills allt är väl blandat.
- Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitesmeten.
Häll upp smeten i portionsformar eller små koppar.
Låt moussen stelna i kylskåp minst 2 timmar.
- Den kan stå till nästa dag.
- Ta fram moussen ur kylen en stund före serveringen, den skall inte vara för kall.
- Garnera med hyvlad mörk eller vit blockchoklad, färska bär eller siktat kakaopulver.
Publicerat den
16 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack! Äntligen receptet jag sökt. Gjorde en liknande mousse för ett par år sedan och den är helt UNDERBAR.