Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En god gratäng som smakar lite extra. Jag brukar blanda ut köttfärsen med ströbröd och vatten el. mjölk + ägg ungefär som till köttbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisarna och riv dem fint på ett rivjärn. Lägg rivet i kallt vatten en kort stund, slå upp det i ett durkslag och låt det rinna av. Strimla purjon fint. Fräs purjon med matfettet i en stor stekpanna, ta upp den när den fått lite färg och fräs den avrunna potatisen mjuk. Salta potatisen.
  2. Sätt ugnen på 225grader. Smöra en ugnsform. Lägg ut ett lager potatis i botten av formen. Blanda färsen med kryddorna. Varva färsen med potatis och purjo i formen. Överst läggs potatis, heltäckande eller i remsor.
  3. Blanda grädden med senapen och slå detta i formen. Sikta över lite ströbröd och grädda gratängen i ugnen i ca 40 min.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bappi 27 september 2008

    Först det viktigaste och det är att tipset om att blanda köttfärsen som en köttbullssmet inte följer med om du skriver ut receptet. Väldigt gott och tummen upp! Detta tipset om vanlig köttbullssmet tar jag bara till mig och kommer att göra så även med till skivad potatis. Tack för tipset!

  • barabbas 12 mars 2009

    Hej idag gjorde jag God Köttfärsgratäng. Den blev mycket lyckad kanske jag saltade lite för mycket men den var supergod. Tack för receptet kommer att göra den fler ggr. M: V: H: Berit. 5 stjärnor

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.