Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk köttfärslimpa med rosépeppar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ny smakvariation som var superb.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman ströbröd och buljong i en bunke. Låt blandningen dra några minuter. Hacka timjan och rosmarin (torkade kryddor stöts i mortel).
  2. Lägg köttfärsen i ströbrödsblandningen och tillsätt även örtkryddor, ägg, salt och peppar. Pressa i vitlök och forma en köttfärslimpa i ugnsfast form. Toppa med lagerblad och lite extra örtkryddor.
  3. Ringla över olivolja och stek köttfärslimpan cirka 1 timme i 175 graders ugn. Förkokta potatisar kan penslas med olja och steka med sista halvtimmen.
  4. Hacka löken till såsen fint. Fräs lökbitarna med smör i kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med hett vatten. Tillsätt kalvfond, tomatpuré och grädde. Låt såsen koka upp och sjuda sakta utan lock i åtminstone fem minuter.
  5. Krossa rosépepparkornen och rör ner dem i såsen. Sjud någon minut och smaka av med salt och peppar, om det behövs.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • pingu 29 januari 2008

    Här hemma älskar vi köttfärslipa så denna ska bli väldigt spännande att prova:)

  • Mallorca 7 augusti 2008

    Perfekt kryddning. En smak som passar mig.

  • Matlotta 12 november 2008

    Mycket gott framförallt såsen den var kanon

  • marly73 20 november 2009

    Underbar!!! Hela familjen blev oerhört förtjusta i såsen. Valde att ha lite rosépeppar i själva köttfärslimpan också, mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.