Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk köttfärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mustig variant på köttfärssås. Ju längre den får koka desto godare blir den. Passar till spaghetti, råris eller bulgur. Även pressad potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök, rotselleri och morot grovt. Halvera champinjonerna (eller fjärdedelar om de är stora). Skär paprikan i grova bitar.
  2. Bryn först alla grönsaker i hälften av oljan, bryn sedan färsen i den andra hälften av oljan på hög värme. Salta och peppra.
  3. Tillsätt tomatpuré och bryn någon minut. Tillsätt vin, lagerblad och fond och låt koka under lock. Koka så länge du har tid, mellan 5-45 minuter. Späd med vatten om det behövs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.