Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ratatouille - fransk grönsaksröra

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kan med fördel lagas i större satser och frysas. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyv, kärna ur och strimla paprikorna. Skala, klyv och skiva löken. Skär squashen eller zucchini i bitar. Stor squash bör först skalas. Skär de färska tomaterna i bitar.
  2. Hetta upp fettet i en gryta. Fräs först lök och paprika. Blanda ner övriga grönsaksbitar, burktomaterna med spad eller färska tomater och vatten. Tillsätt också skalad, presad vitlök, lagerblad och smulad örtkrydda. Koka under lock på svag värme ca 15 min, sedan ca 10 min utan lock på starkare värme så att röran kokar ihop och blir ganska tjock. Smaka av med salt , peppar och lite presad citron. Blanda gärna i rikligt med hackad persilja före serveringen.
  3. Servera med: kokt ris, pasta,vita bönor,linser, kikärter till stekta fisk och kötträtter eller själv.
  4. Ratatouille kan serveras varm eller kall.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pingu 5 april 2008

    Jättegott-både till ugnsstekt falu och kolgrillat fläskkött:)

  • EKC6150 30 augusti 2009

    Kul att fixa själv. Ett gott tillbehör när man grillar samt när man inte grillar eller när som helst .Smaskens. Tack för receptet. mvh Jocke.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.