- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Kan med fördel lagas i större satser och frysas. Mums!
Instruktioner
- Klyv, kärna ur och strimla paprikorna. Skala, klyv och skiva löken. Skär squashen eller zucchini i bitar. Stor squash bör först skalas. Skär de färska tomaterna i bitar.
- Hetta upp fettet i en gryta. Fräs först lök och paprika. Blanda ner övriga grönsaksbitar, burktomaterna med spad eller färska tomater och vatten. Tillsätt också skalad, presad vitlök, lagerblad och smulad örtkrydda. Koka under lock på svag värme ca 15 min, sedan ca 10 min utan lock på starkare värme så att röran kokar ihop och blir ganska tjock. Smaka av med salt , peppar och lite presad citron. Blanda gärna i rikligt med hackad persilja före serveringen.
- Servera med:
kokt ris, pasta,vita bönor,linser, kikärter till stekta fisk och kötträtter eller själv.
- Ratatouille kan serveras varm eller kall.
Publicerat den
2 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott-både till ugnsstekt falu och kolgrillat fläskkött:)
Kul att fixa själv. Ett gott tillbehör när man grillar samt när man inte grillar eller när som helst .Smaskens. Tack för receptet. mvh Jocke.