Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk potatissallad

(8 kommentarer)  
Fransk potatissallad Fransk potatissallad
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det är så gott med en potatissallad som inte känns fet av majonäs. Enkel och god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skala, hacka eller skiva löken. Blanda alla ingredienserna till såsen. Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt. Häll över salladssåsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen. Låt salladen stå ca 1 tim och ta smak.
  2. Strö över kapris och servera potatissalladen till rökt kött, grillad korv eller kall skivad rostbiff.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • evaldo 7 december 2008

    Hej. Jag har lagat din underbara franska potatissallad, den slår ut alla andra jag gjort. Den var fantastiskt god med lingonfilé och sallad.

  • evaldo 7 december 2008

    Jag lägger in bilder också, hoppas du inte har något emot det?

  • majamia 8 april 2009

    God och frisk potatissallad! Kommer göra den igen! :-)

  • tjockajag 9 september 2010

    Detta är den godaste p-salladen av alla!!

  • gnutten1 25 april 2011

    Riktigt god. Gjorde egen Salssiccia med vitt vin och salvia och hade denna till. smasken!

  • a-lie 28 januari 2012

    Underbart god potatissallad. Perfekt till grill eller som förrätt med tex rostbiff eller skinkrullar.

  • irrevirre 5 juni 2012

    Glatt överraskad att den var sååå god! Den kommer att sparas i min kokbok och lagas i framtiden:)

  • Lindanemon 18 augusti 2012

    Jag hade inte tid att låta den stå och dra 1 timme, men den var god ändå. Ett klart trevligt alternativ till majonäsvarianten. Tack! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.