- Serverar: 16-18 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Är en mycket god och söt tårta. En liten bit räcker länge. Härligt kladdig och med smak av mörk choklad. Njut den i små bitar
Instruktioner
- Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme under omrörning.
Vispa ägg och socker poröst. Rör försiktigt ner den något avsvalnande chokladsmeten i äggvispet. Vänd varsamt ner mjölet i smeten. Rör för hand tills smeten är slät.
- Häll smeten i en smord forn med löstagbar botten.
Grädda ca 25-30 minuter i 175 grader.
Kakan ska vara kladdig i mitten.
- Låt den svalna något och stjälp sedan upp den.
Låt den kallna under tryck (tex en skärbräda) så blir den jämn och fin
- Gör undertiden glasyren:
Sjud upp chokladen, smöret och ovispad grädde på svag värme. Rör till en jämn smet. Låt smeten bli rumstempurerad. Bred glasyren över kakan.
- Garnera efter smak med t.ex. hyvlad choklad, bär, strössel eller frukt.
- Förvara kakan svalt, men ta fram den ca 1 timme innan den ska serveras.
Publicerat den
8 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar