Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk chokladtårta - som alla vill ha

 
  • Serverar: 16-18 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Är en mycket god och söt tårta. En liten bit räcker länge. Härligt kladdig och med smak av mörk choklad. Njut den i små bitar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme under omrörning. Vispa ägg och socker poröst. Rör försiktigt ner den något avsvalnande chokladsmeten i äggvispet. Vänd varsamt ner mjölet i smeten. Rör för hand tills smeten är slät.
  2. Häll smeten i en smord forn med löstagbar botten. Grädda ca 25-30 minuter i 175 grader. Kakan ska vara kladdig i mitten.
  3. Låt den svalna något och stjälp sedan upp den. Låt den kallna under tryck (tex en skärbräda) så blir den jämn och fin
  4. Gör undertiden glasyren: Sjud upp chokladen, smöret och ovispad grädde på svag värme. Rör till en jämn smet. Låt smeten bli rumstempurerad. Bred glasyren över kakan.
  5. Garnera efter smak med t.ex. hyvlad choklad, bär, strössel eller frukt.
  6. Förvara kakan svalt, men ta fram den ca 1 timme innan den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.