- Serverar: 1 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Den här tårtan håller sig minst en vecka i svalen!
Instruktioner
- Smält blockchokladen och matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjölet i äggvispet. Tillsätt chokladblandningen och rör det till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord form ca 26 cm i diameter.
- Grädda chokladtårtan i ugnen 175C ca 30 minuter. Den ska inte vara genomgräddad utan kladdig inuti. Låt tårtan svalna lite innan du lossnar den och stjälper upp den. Låt tårtan kallna.
- Hetta upp matfett, grädde och choklad till glasyr på svag värme. Rör alltsammans till en jämn smet. Låt den svalna något.
- Bred glasyren över hela tårtan. Ställ den sedan svalt.
- Servera gärna med vispad grädde smaksatt med lite konjak eller likör. Tårtan ska inte vara för kall vid servering.
Publicerat den
4 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
verkligen good ja ,vad kan man säga mer om den kakan, den måste bara ätas och njutas . Lätt att baka oxå