Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk citronpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

En fräsch dessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll ut vetemjölet på bakbordet. Gör en grop i mjölet och lägg i smör och florsocker. Nyp ihop till en smulig massa och tillsätt ägget och citronskalet. Arbeta bara precis in det i degen och låt sen vila i kyl i cirka 30 minuter.
  2. Kavla ut degen, cirka 3 millimeter tjock och tryck ut den i en smörad pajform. Skär bort överbliven deg. Picka degen i formen med en gaffel och frys den i ungefär en timme.
  3. Värm ugnen till 230 grader, sätt in pajformen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 6 minuter.
  4. Blanda ägg, socker, citronsaft och citronskal i en kastrull. Sjud upp till cirka 85 grader. Använd en hushållstermometer.
  5. Sila sedan över krämen till en annan bunke. Plasta den och låt stå tills den når rumstemperatur.
  6. Blanda i det rumstempererade smöret och fyll sen det avsvalnade pajskalet. Ställ pajen kallt och låt den stelna.
  7. Dekorera med frukt innan servering ex kiwi och jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.