Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk färsgryta

(5 kommentarer)  
Fransk färsgryta Fransk färsgryta
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Det här äter vi helst bara med ett gott bröd till. Men det funkar ju med ris, pasta eller potatis också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela och skär zucchinin i ca 2 cm tjocka skivor, eller halvmånar. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
  2. Bryn färsen i olja, du behöver inte hacka sönder den så mycket, låt det vara lite större klumpar kvar. Lägg i vitlök, paprika, lök och zucchini och låt dem bryna med en stund. Tillsätt tomaterna med sitt spad och buljongen (jag använder alltid flytande fond + vatten). Smaksätt med salt, peppar och oregano eller timjan.
  3. Låt grytan sjuda på svag värme 10-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • farmoringer 12 november 2008

    Det här var gott.. Uteslöt zucchinin och redde av med lite maizena. Det kommer att göras fler gånger.. Vi hade potatis till..

  • Molgan 18 augusti 2009

    Detta provade vi häromdagen. Gott. Jag hade inga zucchini hemma, men kan nog rekomendera att ha det i.

  • Annafbg 24 augusti 2009

    Det här var jättegott! Jag hade en god passata hemma men inga burktomater, så jag tog det i stället. Åt rätten med ett gott lantbröd, det var mycket gott och annorlunda än den mat jag brukar laga, så det här kommer jag definitivt att göra om. Tack för ett bra recept!

  • bikbok 11 september 2009

    Ser väldigt gott ut, tack för flera fina recept :)

  • tarja24 23 juni 2010

    Jättegod färsgryta. Vi tyckte mycket om det och kommer att laga det fler gånger. Klar femma. Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.