Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk köttfärspaj med potatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En superläcker och enkel paj! En variant av engelsmännens Shepherd´s pie med fransk touch. Ersätt gärna en del av potatisen med jordärtskocka eller rotselleri, det blir också gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka lök, vitlök och morötter. Fräs i smör utan att det tar färg. Höj värmen, lägg i köttfärsen och stek den smulig. Tillsätt fond, tomatpuré, rödvin och vatten. Koka under lock i 30-35 minuter.
  3. Strimla sidfläsket och dela stora champinjoner. Bryn sidfläsk och champinjoner i smör. Lägg ner i grytan, tillsammans med syltlöken när ca 5 minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet. Värm mjölken. Mosa potatisen med elvisp eller potatisstöt tillsammans med mjölken. Blanda i smör, ägg och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg färsen i en ugnssäker form och bred moset över. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 15 minuter. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.