Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk kastanjetårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En läcker, spännande tårta med botten av härlig choklad, len kastanjepuré och med en svag doft av vanilj. Täck med mörk choklad och lägg dekorativa kanderade syrener ovanpå. Tårtan har franskt ursprung och kan med fördel serveras till ett glas vitt vin på franskt vis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret i bitar och lägg dem i en skål. Bryt ned chokladen över skålen och ställ den i en kastrull med hett vatten. Låt allt smälta över svag värme och rör om då och då. Låt det svalna.
  2. Rör samman kastanjepuré med socker och Vanila till en jämn smet. Tillsätt chokladblandningen och rör allt smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten kraftigt mellan varje ägg.
  3. Smörj och mjöla en 1½-liters rund form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan i 175° ca 35 minuter. Låt kakan svalna. Lossa den och ta bort kanten. Förvara kakan väl övertäckt i kyl 1-2 dygn.
  4. Bryt chokladen till garneringen i en djup tallrik. Tillsätt smöret och låt allt smälta över en kastrull med kokande vatten. Lägg kastanjebottnen på ett fat. Bred chokladen över bottnen, även på kanten. Strö på pistagemandel eller kanderade syrener och låt tårtan stå kallt 1 timme.
  5. Vispa grädden ganska hårt och rör ned florsocker och konjak. Servera tårtan med konjaksgrädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.