Skär lök, bacon och paprika i bitar och fräs tillsammans med champinjonerna i en gryta. Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta. Häll på vatten och fond, låt koka under lock.
Mot slutet av kokningen tillsätt baconfräset, grädde och timjan. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond. Servera med ris och grönsallad.
Underbart god tillagas den dagen innan så är den super--god men grädden slås i den dagen man skall äta den
MissDiamond24 april 2010
Hade noll fantasi och letade därför recept här och hittade detta. Mums! säger jag bara. Med lite vitlök i också så är det perfekt (om man gillar det, annars funkar det super utan också)!
Tallis13 oktober 2010
Hej
Har gjort denna enkla och super goda gryta,kommer att göra den igen
sune4311 september 2011
Instämmer tillfullo med ovanstående. En klar 5-poängare. Enkel att laga till med få ingredienser. Smakar gudomligt med vitlök till naturligtvis. En fransk köttgryta utan vitlök kan jag inte tänka mej..
lilja7115 november 2011
Jättegod gryta! Är dock ej så förtjust i timjan. Kommer skippa den nästa gång.
Monchichine23 november 2011
hur lânge ska man koka grytan?
Sandraa8416 mars 2014
Verkar jättegod måste provas, men undrar hur länge köttet skall kokas??
Underbart god tillagas den dagen innan så är den super--god men grädden slås i den dagen man skall äta den
Hade noll fantasi och letade därför recept här och hittade detta. Mums! säger jag bara. Med lite vitlök i också så är det perfekt (om man gillar det, annars funkar det super utan också)!
Hej Har gjort denna enkla och super goda gryta,kommer att göra den igen
Instämmer tillfullo med ovanstående. En klar 5-poängare. Enkel att laga till med få ingredienser. Smakar gudomligt med vitlök till naturligtvis. En fransk köttgryta utan vitlök kan jag inte tänka mej..
Jättegod gryta! Är dock ej så förtjust i timjan. Kommer skippa den nästa gång.
hur lânge ska man koka grytan?
Verkar jättegod måste provas, men undrar hur länge köttet skall kokas??