Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig kycklinggryta med milda smaker av blomkål, purjolök och sockerärter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Hetta upp matfettet i en stor traktörpanna. Bryn kycklingfiléer och lök tills de fått fin färg.
  2. Häll på vin och buljong, tillsätt rosmarin. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 20 min.
  3. Ansa och skär blomkålen i buketter. Skala och dela potatisen i 1-2 cm stora bitar. Ansa och skär purjolöken i 2-3 cm skivor. Koka potatis, blomkål och purjolök i lättsaltat vatten så att de ännu har ett lätt tuggmotstånd, ca 5 min. Ansa sockerärterna.
  4. Lyft upp kycklingfiléerna ur pannan och häll på grädden. Låt såsen koka samman utan lock i ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och dijonsenap. Lägg tillbaka kycklingen och låt allt stå kvar på svag värme.
  5. Sila bort vattnet från grönsakerna och vänd ner dem i kycklingpannan tillsammans med sockerärterna. Garnera med gräslöken och servera.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • stepe68 21 december 2012

    Smakar bra, det var helt tomt i grytan när vi hade ätit klart, ett av de bästa betygen.

  • barbara_g 20 december 2013

    Hi http://www.darinkamontano.com/ http://www.awfmmellowtouch.net/ http://www.rajasthantour-travels.com/ canada goose chilliwack bomber http://www.awfmmellowtouch.net/

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.