En härlig kycklinggryta med milda smaker av blomkål, purjolök och sockerärter!
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Hetta upp matfettet i en stor traktörpanna. Bryn kycklingfiléer och lök tills de fått fin färg.
- Häll på vin och buljong, tillsätt rosmarin. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 20 min.
- Ansa och skär blomkålen i buketter. Skala och dela potatisen i 1-2 cm stora bitar. Ansa och skär purjolöken i 2-3 cm skivor. Koka potatis, blomkål och purjolök i lättsaltat vatten så att de ännu har ett lätt tuggmotstånd, ca 5 min. Ansa sockerärterna.
- Lyft upp kycklingfiléerna ur pannan och häll på grädden. Låt såsen koka samman utan lock i ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och dijonsenap. Lägg tillbaka kycklingen och låt allt stå kvar på svag värme.
- Sila bort vattnet från grönsakerna och vänd ner dem i kycklingpannan tillsammans med sockerärterna.
Garnera med gräslöken och servera.
Publicerat den
4 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smakar bra, det var helt tomt i grytan när vi hade ätit klart, ett av de bästa betygen.
Hi http://www.darinkamontano.com/ http://www.awfmmellowtouch.net/ http://www.rajasthantour-travels.com/ canada goose chilliwack bomber http://www.awfmmellowtouch.net/