Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk löksoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Billigaste maten som finns? I alla fall om man utesluter vinet. Och gott är det - speciellt en gråkall kulen höstdag.

Ingredienser

Instruktioner

1. Skala och dela löken på längden. Skär tunna skivor. 2. Bryn gyllengul (eller i alla fall genomskinlig) i smöret. 3. Smula i buljongtärningarna, häll på vattnet och ev vinet. Peppra och lägg i timjan och lagerblad. 4. Småputtra under lock i ca 30 minuter. Smaka av - var lite försiktig med sältan då osten ger en del i den vägen. 5. Rosta brödet. Dela varje skiva i 9 bitar. Riv osten. 6. Häll upp soppan i ugnsfast karott, eller ännu hellre i fyra ugnssäkra portionsskålar. 7. Lägg brödet ovanpå och strö osten över. Peta ner brödet lite i soppan och se till att osten täcker, annar blir brödet lätt bränt. 8. Gratinera i 250 grader (ev grill) tills osten smält och fått vacker färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Knotan_ 6 december 2009

    Låter helt fantastiskt gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.